FilmiFen » Български » Козият рог (1971)

Козият рог (1971)

Гледай онлайн - Козият рог (1971)

Козият рог (1971)
SD 240
Година: 1971
Държава: България
Режисьор: Методи Андонов
В ролите: АНТОН ГОРЧЕВ - Караиван, КАТЯ ПАСКАЛЕВА - Мария/майката, НЕВЕНА АНДОНОВА - Мария като малка, МИЛЕН ПЕНЕВ - овчарят, ТОДОР КОЛЕВ КЛИМЕНТ ДЕНЧЕВ СТЕФАН МАВРОДИЕВ МАРИН ЯНЕВ
Времетраене: 103 минути
Български дублаж: Да
Етикети: Козият, Рог, 1971
"Козият рог" е български филм, смятан от мнозина за едно от върховите постижения на българското кино. Режисьор на филма е Методи Андонов, а автор на сценария - Николай Хайтов. В главните роли участват Катя Паскалева (Мария) и Антон Горчев (Караиван).
По филма е създадена популярната песен "Вървят ли двама", изпълнявана първоначално от Мария Нейкова. Филмът е първия и единствен на който е правен римейк в българското кино.

Действието се развива през 17-ти век. Докато Караиван (Антон Горчев) е с овцете, турци изнасилват жена му Мария и тя умира. Покрусеният мъж прибира малката си дъщеря Мария в планината и я възпитава като мъж, за да отмъсти на насилниците. И тя един след друг ги убива.
Когато Мария (Катя Паскалева) среща млад овчар, у нея се пробужда жената и тя забравя за отмъщението. Караиван убива овчаря, за да върне дъщеря си към мисията й, но Мария прави друг избор.
Козият рог (1971)

Онлайн филми Български. Козият рог (1971)

Плейъри Помощ
default
15
14
-1
Филми от други категории
Рейтинг 0.8
SD 360
Рейтинг 1
HD 720
Рейтинг 1.3
SD 240